En Stirling motor er genial i al sin enkelhed. Den udnytter luftens udvidelse og sammentrækning ved temperaturforskelle, uanset hvordan de frembringes. Der er ingen ventiler, luften flyttes blot imellem kulde og varme i et lukket rum.

Mit første forsøg på en LTD (Low Temperature Device) den kører fint på en kop kaffe. Efter 10-20 min. er kaffen tilpas kølig og toppladen så varm at den stopper. Lægges der nu en isterning på messingpladen bliver der igen en større temperaturforskel og den får atter fart på.
Der findes mange billeder og beskrivelser på nettet.  -  At bruge en gammel CD som svinghjul er åbenbart "state of the art" og tilmed lige ved hånden, så det gør jeg naturligvis også.  Her går den omkr. 100 omdr./min. Tilpas langsomt til at man kan følge med i hvad der sker.

Udover CD'en med aksel og leje består den af to metalplader adskilt af en plastring skåret ud af en udtjent opbevarings skål fra køkkenet. Det hele samlet og lufttæt ved hjælp af 8 skruer. Arbejds stemplet er en membran lavet af gummiet fra en legetøjs ballon. Luften herunder står i direkte forbindelse med luftrummet imellem pladerne. "Displaceren" der flytter luften fra den varme til den kolde plade er af isolerings skum (flamingo). Alle lejer er af nylon og alle aksler er poleret stål (klavestreng og synåle) det er små kræfter der virker her, kun nogle få cm3 luft der opvarmes og afkøles.

Menbranen er siden blevet udskiftet med materiale fra en latex handske, det er tyndere og ikke så stift som legetøjs ballon, men gummiet forældes og skal ofte udskiftes. Jeg har endnu ikke fundet noget med længere holdbarhed, lidt irriterende for varmemotoren er faktisk sjov.