Rengøringen foregår i 3 trin.  (her et Junghans værk fra 1890'erne.)

1 Adskille og rense

2 Samle og smøre

Typiske stueure fra 1900 tallet findes der utallige af, de handles ofte billige end den pris umageren skal have for at ordne et uvilligt ur, og så er det jo fristende at forsøge selv:
 
Men inden du skiller noget ad, så lad endelig fjederen løbe helt ud og udfylde fjederhuset. Hvis fjederen ligger åbent, så træk uret op og sæt en jernbøjle om.  Hold nu godt fast i nøglen, udløs palen og lad den gå 1-2 hak tilbage ad gangen, bliv ved til alt kraft er borte. Men pas på! - En kraftig fjeder der pludseligt udløses kan skade både værket og din hånd.
 
Hvis du ikke er glad for at skille uret ad, kan du nøjes med at afmontere viserne og skiven, derved kan du komme til begge sider af værket og kan rense lejerne så godt som muligt. Urmagere har særlige midler, men sprit eller terpentin kan også gøre det.
 
Skrab ikke med metal, brug tandstikkere af træ eller lignende, men ikke vatpinde, de fylder alting med bomuldsfnug. Undgå overflødig pudsning og polering og pas på med sprit eller andre rengøringsmidler, mange urskiver kan ikke tåle det.
 
Når du samler uret igen så vær især opmærksom på den indbyrdes placering af delene i slagværket. (gør notater eller tag billeder forinden). Gangværket er som regel ret ligetil. Afprøv at mekanikken kører inden du smører med en blanding af syrefri olie og terpentin.
 
Monter urværket, med visere og pendul, i en midlertidig opstilling så det kan trækkes op og gå. Hold øje med det i nogle dage og reguler gangen med pendul linsens justerings skrue.
 
Vær opmærksom på at uret går regelmæssigt og ikke "halter", der skal være lige lang tid immellem dets tik og tak lyd. Ikke: tiktak  tiktak  tiktak..., men: tik tak tik tak tik tak...
 
Regelmæssig gang er viktigere end at kassen hænger absolut lodret, hvis kassen derved kommer til at hænge synligt skævt, må man istedet ændre på hvordan værket er monteret inde i kassen.
Vær også opmærksom på at slagværkets hamre ikke kommer til at hvile imod lydgiveren.
3 Afprøve og regulere